Vinner 2018

#UtenRødt

Team:
Sebastian Pandonis, Pernille Reimers

Skole: Rosenvilde Videregående

Lærer: Inger Aartun

Juryens begrunnelse

For en smart idé! På en enkel og virkningsfull måte får arbeidet frem poenget – at uten rødt blir det dødt. Jobben gir også rom for stort engasjement fra forbrukere, blodgivere, bedrifter og andre. Og kampanjen føles også stor og romslig.

Bra jobba!

Vi ønsker at hele Norge skal vite hvor viktig og lett det er å donere blod!

Sebastian og Pernille er begge 19 år og går siste året på Rosenvilde Videregående skole på medier og kommunikasjon. De har jobbet mye sammen over det siste skoleåret og blitt en slags duo når de har gruppeprosjekter. Sammen har de også drevet Beam Studios UB, en ungdomsbedrift som drev med grafisk design og film. Til neste år skal de gå designlinje på Johan Borups Højskole i København.

Sebastian drømmer om å jobbe som art director, deretter starte eget reklame- og designbyrå og danke TRY ut av bransjetoppen. Pernille drømmer å være lykkelig i en kreativ bransje med stabil økonomi og et koselig bosted med fin familie.

Hvorfor valgte dere å bli med i konkurransen?
Vi fant ut om konkurransen først og fremst fordi det var en skoleoppgave, men hadde nok deltatt uansett hvis vi fikk vite om den. Det var en utrolig kul mulighet vi bare måtte gripe!

Hva inspirerte dere til å lage akkurat dette bidraget?
Mange blodgiverkampanjer har veldig likt innhold og ser enda likere ut ut, med dråper, sykehussenger og tørr fakta. Vi tror at folk flest snur seg bort hver gang de ser slike kampanjer, derfor ville lage et nytt og fresht konsept som skiller seg ut og vekker nysgjerrighet og oppfordrer til engasjement hos målgruppen.

Kjenner dere noen som har hatt behov for blodoverføring?
Ingen av oss kjenner noen som har hatt behov for blodoverføring, men begge mødrene våres donerer blod.

Takk for alle stemmer!